HERRGÅRDARNA

Ett herrgårdsmöte med
hierta och jerna

Dela dina planer:
Nya Herrgården Högbo

Med hierta och jerna

Högbo Herrgårdar är synonymt med Sandvikens ursprung och historia.
De knarrande brädorna predikar om svunna tider och de konstprydda väggarna skildrar en epok som formats av krig, kärlek och järnmalm.
Husen är i allra högsta grad vid liv och ser det som sitt uppdrag att föra vidare kulturhistorien, herrgårdstraditionen och de mystiska brukssägnerna. Så ta historien i handen och låt den föra er över dörrposterna och förflyttas i tid och rum.

För visst har tiden förändrats men inte herrgårdarna. Här är allt som det en gång var och så kommer det förbli.

Ett möte på Högbo Herrgårdar innebär således ett möte med det förflutna. Här får områdets unika historia och ursprung verkligen plats att blomma ut med hjälp av Högbo-gestalternas spännande berättelser och livsöden. Herrgårdarna erbjuder möten mellan framtid och historia, brukspatroner och arbetare och sist men inte minst mellan hjärta och hjärna.

Eller som vi på Högbo säger, ett genuint herrgårdsmöte med hierta och jerna.

Det vedertagna uttrycket ”med hjärta och hjärna” har vi gjort om till vårt eget och format det efter Högbos historia och herrgårdarnas fest- och konferenserbjudanden. Stavning av hierta och jerna är en ordlek som vi hoppas plockar ner digniteten som annars följer med herrgårdsattributet.

Med detta sagt vill vi passa på att bjuda in er till Högbo Herrgårdar och till ett möte med hierta & jerna. Herrgårdarna erbjuder kort och gott möten med historisk kuriositet.

Varmt Välkomna.